هزینه تمام شده هرمترمکعب آب۱۲۰۰تومان،آب بها ۱۰۷تومان

۱۶ آذر ۱۳۹۶ | دسته‌بندی: اخبار

متولیان تأمین آب شرب بر این باورند تا زمانی که به آب به عنوان یک کالای اقتصادی نگریسته نشود، بحران آب برطرف نمی شود و تا زمانی که نرخ آب در کشور اصلاح نشود بحث ها در زمینه تأمین آب به نتیجه نمی رسد.

در حال حاضر هزینه تمام شده هر مترمکعب آب در روستا، هزار و ۲۰۰تومان است ولی از مشترک ۱۰۷تومان دریافت می شود که ۳۰درصد آن هم به حساب هدفمندی یارانه ها واریز می شود.

مدیریت مصرف آب هم باید در اولویت بعدی باشد؛ چون به گفته مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی، ۴۶درصد مشترکان ۷۰درصد میزان آب مصرفی را به احشام می دهند.

مهندس«دانشگر» مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان، در گفت و گو با خراسان، تعداد پروژه های ناتمام آب و فاضلاب روستایی استان را ۱۹۵پروژه اعلام کرد و گفت: برای تکمیل این پروژه ها در هزار و ۲۱۵روستا با ۸۵۶هزار و ۱۷۳نفر جمعیت به بیش از ۵۵۴میلیاردتومان اعتبار نیاز است.

مهندس «دانشگر» نسبت به استفاده نامناسب روستاییان از آب شرب برای تأمین آب موردنیاز دام انتقاد کرد و متذکر شد: به بیش از ۶هزار روستا در استان با تانکر آبرسانی می شود.

وی با اشاره به این که نگاه ها به آب در کشور به عنوان یک کالای بی ارزش است، گفت: قیمت آب در کشورهای اروپایی با کشور ما قابل مقایسه نیست به طوری که در کشور ترکیه هرمترمکعب آب یک یورو است.

وی تصریح کرد: به ۶هزار روستا با تانکر آبرسانی می شود و برای آبرسانی به این روستاها به ۱۰هزار میلیاردتومان اعتبار نیاز است و با روند فعلی تخصیص اعتبارات ۱۰سال زمان می برد.

وی با بیان این که ۵۴درصد جمعیت روستاییان الگوی مصرف را رعایت می کنند، افزود: ولی باید اذعان کرد که این ۵۴درصد ۳۶درصد آب، را مصرف می کنند و ۴۶درصد مشترکان ۷۰درصد آب را که بیشتر به مصرف دام می رسد، استفاده می کنند.

مهندس «دانشگر» یادآور شد: باید به آب  بها و هزینه تمام شده آن توجه شود و مدیریت مصرف را هم باید در اولویت قرار داد.

وی تصریح کرد: تا زمانی که نرخ آب در کشور اصلاح نشود، بحث های ما به نتیجه نمی رسد؛ چون در حال حاضر هزینه تمام شده تأمین آب چند برابر بیشتر از مبلغی است که از مصرف کنندگان دریافت می شود.

وی با اشاره به محدودیت ها و مشکلات عمده آب و فاضلاب روستایی گفت: پایین بودن نرخ تعرفه آب، استمرار پدیده خشکسالی،استفاده روستاییان از آب شرب برای دام، کاهش و محدودیت اعتبارات ملی و در نتیجه وابستگی شدید به اعتبارات استانی و تناسب نداشتن توسعه و استقرار مراکز جمعیتی با پتانسیل های منابع آب تجدید شونده از مهم ترین مشکلات است. وی افزود: شرکت آب منطقه ای بابت تأمین آب شرب از شهروندان اصلا پولی دریافت نمی کند چون بسیار ناچیز است. این در حالی است که ۹۰درصد آب در بخش کشاورزی رایگان مصرف می شود و تا ۱۰۰سال دیگر هم اگر تلاش کنیم مشکل برطرف نمی شود کلید اصلی همه مشکلات آب، این است که نرخ آب بها به قیمت واقعی خود برسد.

وی گفت: علت این که بخش خصوصی به این بخش ورود نمی کند، این است که توجیه اقتصادی ندارد. وی افزود: در آب و فاضلاب روستایی هر مترمکعب هزار و ۲۰۰تومان هزینه دارد ولی از مشترکان ۱۰۷تومان می گیریم که ۳۰درصد آن به حساب هدفمندی یارانه ها واریز می شود.

وی طول خطوط انتقال آب را در استان ۷هزار و ۴۴کیلومتر اعلام و تصریح کرد: طول کل شبکه توزیع ۱۱هزار و ۱۶۱کیلومتر و حجم کل مخازن ۲۸۵هزار و ۷۲۱مترمکعب است

مطالب مرتبط