صرفه جویی یا خساست ؟!
اگر هنگام شستن ظروف و بازماندن شیرآب دوستی به شما بگوید :شیر آب را ببند- آب را هدر می دهی ! پاسخ شما چه خواهد بود؟
پاسخی از این دست :
-مگرمصرفش چقدر است ؟
-مگرچقدر پولش می شود؟
-پولش را که شما نمی دهی!
…و موارد بی شماری از این گونه پاسخ های غیر منطقی و صد البته نا مرتبط!
واقعاً چنین است؟! پس سریعاً در رویکرد و پاسخ خود تجدید نظر نمایید.
آب مایع حیات است- در حفظ آن باید حساسیت بکار بست:
واژگانی چون خسّت و … در چنین امر ویژه ای نه تنها جایگاهی ندارد بلکه اگر هم استفاده شود بار معنایی بسیارمثبت و ویژه ایی خواهد داشت- نشانه ای از مهم و دور اندیشی.
راه حل های کم هزینه و پرهزینه متعدد پیش روی ماست، از کمتر بازکردن شیر آب تا بهره گیری از شیرآلات اهرمی درجه یک و یا استفاده از کنتور های دیجیتال و الکترونیکی برای هر واحد آپارتمانی ( این نوع کنتور ها میتوانند واقعیت مصرف آب روزانه را به درستی در خانه نمایش دهند) ولی اگر بخواهیم ساده تر و گویاتر به موضوع نگاه کنیم “تفکر” در مورد مصرف آب ما را به راه های جالب ، ساده و نوآورانه می رساند.
روزی خانم مُسّنی را دیدم که آب حاصل از شستن سبزی های هفتگی خود را به پای گل های باغچه می ریخت : همه خوشحال از این کار – مصرف کمتر ، ولی آرامتر . گلها هم با آبی که غنی از گل و لای و املاح شسته شده از سبزی ها تغذیه ای مناسب تر می یافتند.
با هم فکر کنیم : چگونه هنگام استحمام از آب کمتری استفاده کنیم ؟! و یا هنگام آبیاری باغچه چگونه مصرف منطقی تری را تجربه کنیم ؟ و ده ها سوال مشابه.
مجموعه این سوالات و پاسخ های غیر حرفه ایی و حرفه ایی به آنها به راحتی میزان مصرف را تا چند ده در صد کاهش داده و ما را با رویکردی عمیق تر و با دلی آگاه تر و آرام تر به مصرف این مایع حیات رهنمون می سازد.
خوب است بدانیم که بیشترین میزان مصرف آب در منازل هنگام استحمام ، مسواک زدن و دست شستن است ، دوش گرفتن های روزانه و یا وان پر از آبی که برای خیلی ها حکم نان شب را دارد اصراف کاری محض است . بعضی از ما عادت داریم مدتهای متمادی زیر دوش آب گرم بدن خود را با نوازش جریان آب ماساژ دهیم …. به چه قیمتی ؟! قیمت نه به منظور پول قبض آب مصرفی بلکه حقیقت هولناک تر: بودن یا نبودن ! تا چه موقع کشور عزیزمان قادربه عرضه منابع زیر زمینی آب شیرین خود است؟!
آگاه باشیم که خیلی زود دیر میشود پس به فکر باشیم.