راهکار عملی برای صرفه جویی در مصرف آب
بخش اول
۳ راهکار عملی برای صرفه جویی در مصرف آب
۱-به جای استفاده از وان پر از آب، دوش بگیرید !
دوش گرفتن به مدت چهار دقیقه حدود یک سوم استفاده از وان پر آب هزینه دارد – که البته مصرف آب نیز به میزان قابل توجهی کمتر خواهد شد. حجم یک وان برای استحمام حدود ۲۰۰ لیتر آب تصفیه شده می باشد و این در حالی است که یک بار دوش گرفتن حدود ۵۰ لیتر آب مصرف می نماید. با استفاده از روش هایی که فشار آب را کاهش می دهند این میزان به کمتر از ۵۰ لیتر هم میرسد.
۲- شیر آب را باز نگذارید!
باز بودن شیر آب برای بسیاری از حالت ها ” لذت بخش ” است!
درست است که صدای آب، دیدن آب روان و… خوشایند می نماید ولی حقیقت این است که آب پر ارزش را از این راه بدون هیچ مصرفی هدر می دهیم. با باز بودن شیر آب در هر بار مسواک زدن، اصلاح صورت و حتی برخی موارد شستن ظروف (نه آب کشی ظروف) فقط ۵ دقیقه بین ۱۰ تا ۲۰ لیتر آب را هدر می دهد، این میزان را اگر در طول یک سال بخواهیم در نظر بگیریم بالغ بر ۷ متر مکعب می شود و اگر این حجم عظیم را فقط در تعداد افراد یک شهر متوسط ضرب کنیم : …..؟!
مبلغ اسمی قبض آب در کشورهایی مثل ایران به هیچ عنوان با ارزش این مایع حیاتی تناسب ندارد- برای آب سالم و بهداشتی در کشورهای خشک و کم آب هیچ قیمتی نمی توان در نظر گرفت!
۳- سیفُن توالت
آب تخلیه فلاش تانک توالت همراه با آب مورد مصرف به هنگام استحمام بیشترین میزان مصرف خانگی را به خود اختصاص می دهند. به طور معمول در هر باراستفاده فلاش تانک بین ۷ تا ۱۰ لیتر آب مصرف می نماید.در صورتی که مکانیزم مورد استفاده در آن خرابی نیز داشته باشد که با معظل هدر رفت آب بطور جدی خواهیم بود که حتی این میزان می توان منجر به ده ها لیتر هدر رفت در طول روز گردد.
تانک های جدید مجهز به دکمه “sleep button” هستند که مصرف را تا ۵ لیتر کاهش می دهند. این میزان کاهش یا صرفه جویی برای هر نفر در سال بالغ بر ۷۰۰۰ لیتر میگردد.
در بخش های بعدی ، راهکارهایی برای صرفه چویی در مصرف آب را معرفی می کنیم .
هیئت تحریریه راهبرد – زنر